Autuaasti kesken

Unknown fern

Tervetuloa seuraamaan erään runokokoelman syntyä.

Olen Solina ja kirjoitan. Kun sanon “kirjoitan”, tarkoitan “murehdin”. Kokoelmallani ei ole vielä nimeä, ei oikeastaan edes hahmoa. Se on toistaiseksi yhtä paljon aie ja ajatus kuin teksti. Mutta se muotoutuu. Minulla on fragmentteja ja osastoja, hajanaisia ajatuksia ja suunnitelmia, säkeitä, alku- ja loppulauseita, orastavia säkeistöjä. Yksi valmis luku, mutta en tiedä ollenkaan, liittyykö se siihen, mitä olen nyt tekemässä. Olen vaiheessa, jossa kaikki on vain massaa, en tiedä miten se linkittyy, liikkuuko ajatus rivien väleillä.

Arvelen, että kokoelma kertoo naisista, suvuista ja ruumiista. Mutta en lupaa mitään. Älkää odottako mitään. Odottakaa mitä tahansa.

Haluan avata kirjoittamisprosessiani tästä alun mustasta kaaoksesta kohti kiteytyviä ajatuksia, laajoja kaaria ja editointia, hiontaa, viimeistelyä…  Enkä aio lopettaa siihen kun teksti on valmis – aikeeni on saattaa teidät loppuun saakka. Läpi kirjoittamisen, toimittamisen ja taittamisen, kansitaiteen ja painon, kunnes kirja on kädessäni ja ajatus on muuttunut esineeksi.

Kuten aina, kirjoitan kohti pimeää. Tällä kertaa avaan haparointini seurattavaksi. Tulkaa mukaan; tutkitaan yhdessä, miten kirja syntyy.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s